2016. június 24., péntek

- Fergeteges -

Tegnap elnéztünk a RAM Colosseumba - mert ott még sosem voltunk.

Zsül kiválasztott egy szép kis darabot, mert én még ráadásul Experidance előadáson sem voltam soha, és nagyon kíváncsi voltam rá, hogyan lehet egy sztorit táncolva, beszéd nélkül megértetni a nézőkkel. 

Hát .. Zsül kicsit megbánta az egészet :D 
Nekem végül tetszett, nagyjából éreztem, hogy a Sissi olyan lesz, amilyen és az is valahol érhető volt, hogy nem a GlófÚr lesz a kedvencem. 

Lehet azért tetszett jobban, mint számítottam rá, mert volt egy igencsak ferdeszájú lakáj, akin aztán végig nevetnem kellett. (Nem- nem a cirkuszi mutatványokon nevettem :))

A sztorit olyan szépen elképzeltem közben magamban, hogy le is írom :). Zsül szerint egyáltalán nem biztos, hogy a forgatókönyvíró is így akarta, de sebaj :). Amíg nem kapunk róla részletesebb leírást, mint amit láttunk, szerintem mindenki elképzeli úgy, ahogy csak érzi :)

Szerintem :
A helyszín a Glóf Andrássy háza, kastélya, nyaralója. Sok - sok talpnyaló próbálja a Grófot szórakoztatni, mert épp búsong.... Időnként fel is tűnik a háttérben (mint egy rámás képben) egy Sissinek beállított nő-> magyarán érte búsong :)
Persze a talpnyalókat nem azért fizetik, hogy csak jól érezzék magukat, így kitalálják, hogy összeszednek az utcáról valami kis formás cigánylányt, aki ugyan húzódozik, de a beígért sok pénz hallatára (meg persze nő... csak menő elmondani utána otthon a pudréknak, hogy rá figyelt az egész udvari bagázs) megadja magát és táncolni kezd. 
A többiek persze tőle várják a csodát, így igyekeznek teret adni neki, a Glófot meg noszogatni, hogy nézze milyen szépen tudja tekergetni a hatásvadász átlátszós ruháját :) 
A Glóf meg férfi - egykettőre horogra akad. 
Aztán amikor már éppen kezdenek teljesen összeborulni, megjelenik a Sissi talpig fekete csipkében és szétrebbenti a párocskát.
Sokat sétálgat fel s alá ... gondolom jelentőségteljesen nézeget a fekete csipke alatt, kicsillognak az ékszerei is persze, aztán 1xcsak ledobja magáról a csipkét és hatalmas ámulatot kelt..... (hm....hm.... )

A Glóf persze akkor már inkább az ékszeres nőre bukik, a cigánylányt kicsit félredobja, mint egy megunt ruhát.
Ismét tivornyába kezd a tömeg, a Glóf legyeskedik, a Sissi eljátssza, hogy őérte ugye harcolni kell, aztán amikor már a cigánylány is talál magának valami pasit az udvarból, és a Sissi és épp játssza a megközelíthetetlent, a Gróf begorombul. 
Összeszólalkozik a saját emberével (a piros gatyással aki épp a cigánylányt hajtja), a Sissi meg nekiáll lökdösni a cigánylányt a Gróf felé, hogy mégiscsak kapjon a fejéhez, hogy az illik hozzá, nem pedig ő, mint a Királyné ... 
Maga mellé is édesgeti a cigánylányt, felöltözteti osztrák cigánylánynak, (mellkirakós ruhába), aztán hiába hőbölög a Gróf, a lába elé dobja, ő meg játssza, hogy mennyire igényes (is). 
A Grófnak elege lesz, lelép balra el.
Kitör a tivornya. 
A cigánylány kap még egy nagy köves gyűrűt is és hirtelen minden pasi őt akarja elvenni feleségül, de persze ő csakis azt az egy pirosgatyást akarja, aki először legyeskedett neki, miután a Gróf dobta.
A tivornya csúcsán becsattog mégiscsak a Gróf is, megtáncoltatja a közben látványosan a trónon unatkozó Sissit, majd a tánc végén a lába elé dob egy csokor fekete valamit. (na ebbe abszolút nem tudtam beleképzelni semmit, hogy ennek vajon mi lehetett a jelentése).

Függöny.

A második részben a cigánylány összekuporodott teste fekszik az éjszakában.
A bulinak vége, egyedül van, és mert annyira nem tud mit kezdeni magával, hát hazamegy.
A cigánytáborban persze nézegetik erősen, hogy milyen ruhája van (a gyűrűt is elveszik tőle), meg gondolják, hogy na akkor menjen férjhez, ha már ennyire végigment rajta az udvar, meg szüljön sok sok gyereket, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
Na ahhoz a cigánylánynak persze nem fűlik a foga - ő udvari bo.. izé hölgy szeretne lenni, nem cselédlány. Így inkább visszaoldalog az udvarba.
Ott besündörög a Sissihez, hogy akkor adja inkább férjhez ahhoz a pirosgatyáshoz, de Sissi épp nagy gondban van... Mégiscsak ő a királyné így kitalálja, hogy na akkor párbajozzanak a férfiak érte.
A Gróf nyer persze, de akkor már a pirosgatyásnak is inkább a Sissi kell mégiscsak, ha már vérét ontotta ugye érte. 
A cigánylány eközben a Sissi trónja lábánál sírdogál, hogy na... ilyenek a férfiak.... 

A vége persze hálivúdos, mindenki a saját kasztjával hentereg.

Ami nagyon átjött: 
-  a szegények pótolhatók, 
- akinek pénze van, az másokkal bármit megtehet, 
- Sissi mennyire unatkozhatott a kiharcolt férje mellett, hogy képes volt még pár Grófot is szivatni, csak hogy meséljen az utókor róla olyan meséket, hogy mennyire szép lehetett... (ha már egy cigány helyett még egy gróf is őt választotta ugye)

Amit Zsül utált nagyon:
- szteppeltek közben, 
- kicsit kaotikus volt a zene :D - ezen néha nekem is nevetnem kellett:):  a magyar -osztrák barátságos buli kellős közepén nekiállt egy szpaszibát ordító kalinkázni, egy ollé-t kiabáló flamenkózni.... 

Hiányzott a cselszton .. vagy nem ez már a sikk? :)
és ha már hiány- a Grófból ki lehetett volna hozni a végére inkább egy Fatia Negra-t, mint egy Lohengrint. Így kicsit érdekes volt az örökké morcos séf arca és a karjaival hadonászó hajlongása az éterben (elég furán táncolt időnként).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése