2011. március 24., csütörtök

- hivatalból ügyintézek -



Arról már írtam, hogy ki kell venni - jobb esetben  .- 1 nap szabadságot ahhoz, hogy egy lakcímkártyát meg tudj csináltatni, mert hivatali Mancika épp 10-re esik be (amikor neked 8-ra van időpontod), épp kávézik, körmöt lakkoz ebédidőig, aztán ebédel 3ig, és hopp: fél 4kor vége a munkaidejének! (a kedvencem az, amikor 5en is közlik, hogy kevesen vannak )

Most a nem saját, hanem az intézményi megközelítést írom le: pl. mi van akkor, ha jelentést küldesz és ma (2011.03.24-én) jön a felügyelőnő azzal, hogy azonnali tettenérés esete forog fenn, ami ugye evidensen (pénz)büntetéssel jár, merthogy a 2010. szeptemberi induló jelentés nincs náluk, tehát te be sem küldted! 
És hogy nehogy már be tudd mutatni, hogy de igenis be lett küldve -  név nélkül lerak egy kézzel összefirkált papírost, az első adandó asztalra ..... Ami csak a dolgozók lelkiismeretéből adódóan kerül oda, ahol persze ennek utána tudnak nézni.... 

Az is megérne egy blogbejegyzést, hogy hányszor lett felelős kijelölve, és hányszor lett ettől függetlenül olyan telefonos visszajelzés (persze a karbantartóktól, az ügyfél irodákból), hogy telefonált egy agilis hölgy, hogy azonnal hívjuk vissza, mert bajok vannak (név/honnan telefonál nem hangzott el).
 
A tisztánlátás kedvéért: írok saját sztorit a jelentést átnéző hölggyel : (azt ugye hagyjuk, hogy miért 2011 lassan második felében nem találja a kb. fél évvel ezelőtti anyagokat ... ) 
Történt egyszer ugyanis, hogy be lettem hivatva szőnyegszélre egy igazán meghökkentően vörös hajú, párduccicanadrágos, szemüveges, éltes (kb. 68 év és kiló, valamint 150cm magas) hölgyhöz, azzal, hogy ez ilyesformán a jelentés nem mehet tovább. 

A hölgy kívánalmai:
- a beküldendő anyag a floppy lemezre legyen név szerint másolva;
- a beküldendő kísérőjegyzék azért legyen fekvő, mert új dossziét kaptak, és abban csak fekvő lapokat lehet lefűzni;
- két külön floppy legyen a gondozóknak(jelen estemben 3 db file, darabonként max. 3KB), és a szakrendelőknek (9 db file) mert egyszerűen lehetetlen őket kiválogatni (az egyik file nevében van egy G betű is a másikban nincs .... - a szerk.);

Bosszantó az egész csak azért is, mert ezek után megy fel az üzenet (megint csak a karbantartóktól), hogy nincs rendben elküldve a jelentés, mert - ugye 2011 március végén - nem találják a 2010es szeptemberi jelentéseket ....

2 megjegyzés:

  1. Azt hittem, hogy a floppy lemez csak a pécsi REP-ben evidencia, nem gondoltam volna, hogy a pöstiek is még azzal fényezik magukat :) Egyébként felhívnám az illetékesek figyelmét, hogy már nem nagyon gyártanak flopit, tehát gyorsan ki kéne találni vmit, mert különben. :)
    Az új dosszié a csak fekvő lapokkal meg LOL.
    Szóval ilyen ország pedig nincs :)

    VálaszTörlés
  2. :) nekem a név szerinti másolás tetszett elsőre ... próbáltál már számokat név szerint másolni floppyra ? :)

    VálaszTörlés