2010. június 6., vasárnap

- a herceg menyasszonya -



"Az élet nem igazságos. Csak igazságosabb, mint a halál, ennyi az egész. "


FIGYELMEZTETÉS!
aki elolvasni szeretné a könyvet, az vegye figyelembe, hogy belemásoltam a bejegyzésbe a könyv végét!



Végy egy teljesen nyálas brazil szappanoperatémát, és turbózd fel inkább több körítéssel, mint a már megszokott dekoratív, de kellően nézhetően lebutított nőkkel .... nem kell 5 nagymellű szőke, elég 1 is, így már harcolhat érte vagy 5 pasi, és mégiscsak izgalmasabb a küzdelem, a kaland, mint az újratöltött szilikonok mutogatása minden pózból ...
Őszintén, ha egy nő túl sokat ugrál, az egy idő után eléggé zavaró ... nem hiába nincs 6.ik évad a Xénából .... :)

Ami még megkülönböztet a rétegponyvától: nem úgy unalmas, mint ahogyan az kihallatszik a könyv elején: egyáltalán nem a szerelmi szál a lényeges, bár nem titok: ez a könyv vezérszála,. Mégis: sokkal jobban megmarad a 6 ujjú kard, az állatkert- mint többszintes kínzókamra bemutatása, - mint az, hogy hogyan talál egymásra a szerelmespár.

És ami még nagyon jó: a csodás vég, és a már - szinte várt - gúny:
az apa felolvasása szerinti:
-Ó, Márkó, én is megígérem.
és boldogan éltek örökkön-örökké ..

és a könyv szerinti:
- Ó, Márkó, én is megígérem.
Hirtelen a hátuk mögül, közelebb mint képzelték Humpedlinck üvöltését hallották: - Állítsák meg őket! Nyírjátok ki őket! -.....
Ám mindez azelőtt történt, hogy Inigo sebe újra felszakadt; hogy Márkó ismét elájult; hogy Fezzik megint rossz irányba fordult; és Pitypang lova elhagyta egyik patkóját.
és a mögöttük sötétlő éjszaka egyre jobban megtelt üldözőik erősödő kiáltásaival.....


:)

1 megjegyzés:

  1. Én a filmet néztem meg nemrég, az jó volt. Kicsit a Csillagporra emlékeztet, az is mese és annak paródiája egyszerre.

    VálaszTörlés