2012. január 23., hétfő

- Pope Joan film (2009) -

most a filmet nézem, és ..
erre nem is emlékeztem a könyvből: "tudományos tény, hogy minél tanultabb egy nő, annál kisebb a méhe..." :), persze lehet már elfelejtettem :).

Akkor ami a filmben tetszett:
- Johanna kislánykorában szép volt, aztán minél nagyobb lett, annál férfiasabb :) ( a sok sok amerikai filmeknek hála, ma már azért nem hisszük el első álcába öltözésre, hogy férfi egy nő :)).
- az apja volt annyira elvakult keresztény, hogy az emberben itt is (nem csak a könyvben) felrémlik, hogy talán minden leghithűbb keresztény a legbrutálisabb és legerőszakosabb férfiből került ki? 
- na és Faramir mint a pápa(nő)  svájci gárda délceg kapitánya - hát ő volt a csúcs :) vele sikerült teljesen modernre a film: egy férfi, aki akaratán kívül ugyan, de elvált, és a nőt hagyja a saját feje után menni, és nem kényszeríti semmire :) (a nők tuti miatta nézik meg a filmet :))


Tényleg kellően istenire, és nem annyira emberire sikerült sminkelni a fehér púderrel a nőpápát,  aki volt annyira nem emberi kinézetű, hogy a frászt hozza a rómaiakra, amikor is hirtelen megszült a húsvéti körmenet kellős közepén.......
Hogy a szülés a filmből miért maradt ki? mintha nem ez lett volna a lényeg .... így ha valaki nem olvasta a könyvet kicsit úgy érzi, mintha  csak simán megmérgezték volna a nőpápát  és sosem derült volna ki a titok .....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése