2018. január 3., szerda

- regalo di natale -

Palazzo Sforza a Milano 
Palazzo Vecchio a Firenze















Még karácsony előtt találtam egy hasonló fémdobozos csokit, amin meg voltam győződve, hogy Firenze van, aztán alul a felirat: szerinte Milánó volt...
Nagy barna torony volt, teljesen Firenzés... utána is néztem, Palazzo Sforza Milánó... első ránézésre símán le Palazzo Vecchioztam ... :)

Na de szembejött Firenze és Zsül is mondta, hogy nyilván Firenzéset kér, ha már választani lehet, és volt benne leírás: (szeretem a leírásokat :)): 

Il campanile di Giotto é la torre campanaria di Santa Maria del Fiore, la cattedrale di Firenze , e si trova in piazza del Duomo. É alto circa 85 metri e largo circa 15 metri, ed é tra le piú grandi testimonianze dell'architettura gotica fiorentina del 13 secolo. Il grande pittore lavoro alla sua opera dal 1334 al 1337, anno della sua morte, arrivando a realizzare solo il primo livello. Proseguito da Andea Pisano, il Campanile si abbelli con il ricco apparato decorativo che esprime il concetto dell'ordinamento universale e della storia della Redenzione. Il Campanile fu portato a termine nel 1359, dopo gli ani della peste nera, da Francesco Talenti, che completo l'opera construendo una grande terrazza panoramica rivolta verso l'esterno a piu di 400 da terra.

Giotto harangtornya (Campanile :)) a firenzei székesegyház Santa Maria del Fiore harangtoronya, és a Piazza del Duomo téren található. Körülbelül 85 méter magas és kb. 15 méter széles, ez a 13. századi firenzei gótikus építészet legjelentősebb épülete.
A nagy festő 1334-től 1337-ig, halálának évéig dolgozott munkáján, és csak az első szintig ért el. Andea Pisano folytatta a munkát: a harangtorony díszes, gazdag mintázatát is ő alkotta meg, amely kifejezi az egyetemes rend fogalmát és a megváltás történetét.
A harangtorony 1359-ben készült el, a Fekete Halál öregjei után Francesco Talenti fejezte be a munkát egy nagy panorámás terasz felépítésével, amely több mint 400 lépcsőfoknyira van a földről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése