2009. október 19., hétfő

- e-ügyfélszolgálat, vagy Mancikák? -

Olvasom az újságban, hogy tervezik az ügyfélszolgálatok elektronikus ügyfélszolgálattal való lecserélését.
Elsőre persze nekem is az ugrik be, hogy megint elvesznek munkahelyeket az emberektől, erre ma:

Lakcímkártya ügyintézés

Internetes bejelentkezés (magyarorszag.hu)után hirtelen 2 időpontom is lesz (az első lefoglalás közben 1xcsak eltűnik az oldal, valami "technikai okok" szöveggel), majd az alatta lévő kinyomtatható textből megtudható, hogy csak be kell menni egy felcímkézett ablakhoz, és máris soron kívüliként kezelnek.
Odaérve persze közlik, hogy azt ugyan ki nem sz... ja le, és beállok egy hosszú hosszú sorba, aminek a végén 2 db ügyfélszolgálati hölgy található. Az egyik előtt egy kissé lepattant házaspár üldögél és épp azt beszélik, hogy most akkor költözzenek össze vagy mégse, és közben persze várják, hogy Mancika időnként rájuk is figyeljen két billentyűmegtalálás és leütés közepette.
A másik Mancika dr. Dr.né is meg amúgy is, igyhát letolt szemüveg felül néz az ügyfélre, és persze az ügy folyamatában kifogásol.
Az egyik bejelentő lap nem elég, írjon másikat, a másiknál a csekk nem elég, fizessen ki még másikakat, majd mikor már átláthatóvá válik előttem az út az ügyintéző ablakhoz, rácsodálkozom, hogy mennyi mindent kell rögzíteni, aláírni, lepecsételni, másik vastag könyvbe átvezetni (vastagságra akárcsak egy régi ambulánsnapló), és kezdek félni.
Aztán még két páciens elzavarása után (megint másik űrlap kitöltés, nem jó sorban állás) máris én jövök. (A másik Mancika még mindig nem tud figyelni az előtte kitartóan perlekedő lepattant párra ..)
Nálam az első gebasz, hogy húzzak számot. Mondom, hogy internetes bejelentkező vagyok. Válasz:
- Azt akár el is teheti.
Következő probléma: nincs tulajdoni lapom. Mondom, hogy nem az enyém a lakás. Válasz: - Az kérem mindegy, mi a hivatalos utat követjük.
Mondom a hölgynek, hogy érdeklődtem, azt válaszolták, hogy semmi nem kell a személyin, a kitöltött, aláírt rózsaszin papiron és a lakcímkártyán kivül, ráadásul az internetes kinyomtatotton is az van, amivel rendesen sikerül bepirosítani az amúgy már erősen felkent "hajnalpír"szín púdert az arcán.
Viszont nem hagyom magam lerázni: szájat összeszorítok, lecövekelek, és addig ülök ott, amíg végülis megszán, valamint lepecsétel. Azért még átküld egy másik sorba, hogy ott kérjek majd sorszámot, a következő asztalhoz, ahol majd ha beadom a papírokat, megvárhatom, amíg kész is lesz az igazolványom.

....szóval nemtom... :
e-ügyfélszolgálat vagy Mancikák?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése