2010. február 1., hétfő

- Hősöm tere -

Mimi mimi mimimi, mimi mimi mimimi ...

Volt vala a majmok bolygója, s lám meglett a Hősöm tere.

Mi lenne akkor, ha egyedül lennél a majmok bolygóján, mint ember?
Azután szűkítsük a színteret egy bolygóról valami közelebbire:
mi lenne belőled, ha egyedül lennél a Hősöm terén, mint ember?

Azt hiszem a majmok kíméletesebbek voltak .... :)

Hősöm tere ott van, ahol mindenki ismeri, valamint a téren annak a közösségnek mindennapjait látjuk, ami szintén mindenkinek ismerős.
Magas kezdés egy íróval, akit hallgatózáson kapnak. Ami nem is lenne akkora gond, - mindenki hallgatózik, - csakhogy a szomszéd épp egy agyon ambiciózus Tubicza Cézár, akinek jól áll a hatalom, mi több a visszaélés. Vissza is él vele, ahol csak lehet, kezdve azzal, hogy a hallgatózó bőrét eladja egy jó cél érdekében - temérdek jó pénzért- külföldre és természetesen a tudomány nevében. És mert híres kísérleteit több országban is kamatoztatja, pluszban beépít az íróba 2 alig lejáratos szárnyat, hátha túléli.
Ezzel megkezdődik az író kálváriája, mely végén megtalálja a boldogságot...

Ami még nagyon tetszett: az írói laptop: amin elvileg csak a propaganda vezérbeszédeket lehetett volna írni; és amelyik laptop hisztisebb volt, mint a mindenkori új windowsok: akkor kapcsolt be, amikor akart (ha áramszünet van, ha nincs :)), csak egy bizonyos emailok jönnek csak, és ezeket továbbküldeni, válaszolni rá nem lehet, csak másolni, valamint doc.ban elmenteni :)

Kellene nekem egy ilyen telefon: ami nem csörög ki (mármint nem látom/hallom, hogy csörgött, és nincs semmi nyoma sem), és ha néha néha mégiscsak önálló életre kelne, akkor sem lehetne visszahívni a számokat, amiket nem lehet lementeni se, válaszolni sem tudnék rá, meg különben se :)

csak félek, ha nagyon hozzászoknék a nyugalomhoz, tutti jönne a kiábrándulás, mely után:
"De hát miért nézesz olyan feketén, mint a napfogyatkozás? - kérdezte a sokat látott pártember a tojót."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése