2009. június 17., szerda

- Kefalónia 1. nap -



2009. június 17, szerda
1. nap a kocsibérlős bácsi ajánlata alapján:
Irány: Dél-Kelet
Ráford. idő: 1 óra 10 perc – Porosig
1. lépés: Szent György vár,
2. Lourdas strand
3. Katelios strand
4. Scala és a strand
5. Poros

Boltolással kezdődött a nap: vettünk egy napernyőt (10€) a strandoláshoz, meg kalapot (6€), és nekilendültünk.
Na ez simán nem ment elsőre.
Első lépés nálunk a Makris Gialos lett, ami a Marina Stúdiótól kb. 20m... (na jó, legyen 100, de persze autóval mentünk :-)). De mert sokat olvastunk előző élménybeszámolókat, amikben ez is lett az egyik 1. kategóriás strand, hát nem hagytuk ki – igazi balatoni hangulatban csobbantunk a jéghideg vízbe. Az idegenvezető – ezután Kriszta - szerint ilyenkor még hideg a tenger, meg hát a május is vizesen esős, meg hideg volt, és tényleg. Irtó hideg. De tiszta, és gyönyörű türkizkék, és tengerszerű... és puha a homok (ennek még lesz jelentősége)!!!
Azért elindultunk tovább, merthogy küldetés van, és el akartunk jutni Ammesbe, mert a fent már említett élménybeszámolók szerint az is min. 5*-osos csodás... Aztán el is jutottunk (utólag kiderült Pelagiáig), és rácsodálkoztunk, hogy milyen kicsi… Bele sem mentünk, hanem inkább irány tovább. A térkép, amit kaptunk, azért volt csúcs, mert elsőre azzal zavart meg, hogy ami a térképen egyenes, az a való országúton nagy többségében kanyar, és kitáblázatlan stoptáblákkal megy az út jobbra vagy balra... Irtó jól eltévedtünk párszor. Azért megtaláltuk Lourdast, ami tényleg szép, melegebb volt, mint a Makris Gialos, és köves – mezítláb nem épp leányálom. Itt kicsit már morogtunk az utakra, így aztán a napi kóválygásnak itt vetettünk véget, és elugrottunk inkább a görög Lidl-be – ahol tényleg mindenre minden görögül volt írva :-) - bevásárolni (kinder csoki: 1.80€, margarin 1.39€, toast kenyér 1.19€, cukor 1kg 0.84€, nápolyis csoki 5db 0.95€, szép nagy paradicsom: 1.39€/kg, banán: 1.35€/kg, 1.5l narancslé 1€, tej 0.62€, szentségtörésként 1 Sangria 1.69€/1,5l), majd irány haza.
Este aztán jól betekerünk Lassiba – mert még igen sokat nem láttunk belőle, és le is tévedtünk egy naplementét videózni ismét a Makris Gialosra, majd a kihagyhatatlan ouzózás, meg hűtőmágnesvétel (1.80€) után nagyon későn zuhantunk az ágyba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése