2009. november 20., péntek

- akkor és most -

rége(bbe)n:



most(anában):



+
1. büntetlenül lehet gázosítani akárkit/akárkiket -tömeget is - akár plázának álcázva is a helyet ... ;
2. az albérletes lakásokban lehet igazán hidegrázósan nagyon fázni, mert a gáz ugye másra kell - lásd 1.pont;
3. ha máshol nem is esik, itt a hegyekben mindig van eső, hideg, és persze télen hó, tükör csúszós, veszélyes útszakaszok (pont a kórházba menet), ugatós ("nem harap ... annyira") kutyák;
4. ha máshol nem is itt még a 2 éves kislányok is tudnak váratlanul úgy pofánrúgni a fémtalpú bakkancsukkal úgy, hogy rögtön csillagokat tud szórni a szemed; (v.ö.: a blaha lujzán bicskával keverő, és a villamoson megkéselő román gyerekkel)
5. csak a max. 1 utcára lakó tud csak igazán elkésni a rendelésekről, és persze még 1 órás késés után is tudja azt mondani, hogy eltévedt, amikor a pécsiek, a szigetváriak, a kaposváriak nem tévednek el ...
6. Minden öregnek feljelentősen igaza van - meg fém járó(verő)botjuk, és futni még a nyomorékok is nagyon tudnak járókerettel, ha épp bosszútállnak, kérdezőbiztosoknak panaszkodnak rosszindulatúan, vagy jön a lift/busz/villamos és verni is nagyon tudják az ember lábát, ha szerintük rossz helyen állsz, vagy csak épp nem szimpatikus az arcod, stb.
7. bármelyik nyílt utcában, bármekkora nappali fényben, tömeg előtt ki tudnak rabolni, megverni, stb.
8. bármelyik hónapban tudnak bármennyivel emelni békávébérlet/jegy árat, talán mert kell a végkielégítésekre...

és azt hiszem ilyenek után én is csak annyit mondanék az engem igazoltató békávéellenőrnek/rendőrnek, mint a Vonnegut nagypapa a lent már említett "vidám mesék" címszó alatt:
- hát akkor lőjjön le.


ezt csak azért, h ne legyen ennyire mélyen a vége
na meg azért is, mert azt mondták rá, hogy hádés :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése